Att helgrilla ett litet vildsvin kan vara enklare än man tror. Foto: Lena Runér
Så helgrillar du ett litet vildsvin
söndag 26 juni 2016 22:00 Här följer sju enkla steg till hur du kan helgrilla ett litet vildsvin med enkla medel.
- Bygg upp en ram med lecablock, och fyll med grillkol och briketter.

- Spänn upp vildsvinet med ståltråd mellan två bitar armeringsjärn.

- Grilla och vänd gärna varje halvtimme. Två personer med arbetshandskar behövs för att vända!
- Pensla kontinuerligt med marinad för att behålla fukten (använd tex recept på ölmopp på viltmat.nu, grillad bäver).
- Använd en köttermometer, och kontrollera särskilt temperaturen vid skinkorna där värmen tar längst tid att nå.
- Ta bort vildsvinet från glöden när temperaturen vid skinkorna är cirka 60°C. Ryggbiffen är klar långt innan dess, så skär gärna bort den tidigare och linda in i folie.
- Pensla gärna med glaze allra sist.