Att helgrilla ett litet vildsvin kan vara enklare än man tror. Foto: Lena Runér

Så helgrillar du ett litet vildsvin

söndag 26 juni 2016 22:00

Här följer sju enkla steg till hur du kan helgrilla ett litet vildsvin med enkla medel.

  1. Bygg upp en ram med lecablock, och fyll med grillkol och briketter.



  2. Spänn upp vildsvinet med ståltråd mellan två bitar armeringsjärn.




  3. Grilla och vänd gärna varje halvtimme. Två personer med arbetshandskar behövs för att vända!
  4. Pensla kontinuerligt med marinad för att behålla fukten (använd tex recept på ölmopp på viltmat.nu, grillad bäver).
  5. Använd en köttermometer, och kontrollera särskilt temperaturen vid skinkorna där värmen tar längst tid att nå.
  6. Ta bort vildsvinet från glöden när temperaturen vid skinkorna är cirka 60°C. Ryggbiffen är klar långt innan dess, så skär gärna bort den tidigare och linda in i folie.
  7. Pensla gärna med glaze allra sist.