Rådjurshjärta. Foto: Lena Runer
Fira vild alla hjärtans dag
söndag 14 feb 2021 07:00 Se till att middagen klaffar ikväll och bjud på hjärta.
- Hjärta behöver inte hänga och möra innan man tillagar det. Det går bra att skära hjärtat i strimlor eller bitar och steka direkt efter jakten – eller under jakten.
- Det enda man behöver tänka på när man tillagar hjärta är att skölja bort allt blod, för smakens skull. I hjärtats kammare samlas en del blod, så gör ett snitt och skölj med vatten innan du steker.
- Tänk på att inte steka för länge. Stek hastigt på hög värme i lite smör, gärna bara på ena sidan. Hjärtat är godast om det fortfarande är rosa, eller till och med rött.
Serveringsförslag:
 |
Stek i smör och servera med några droppar soja och rostade sesamfrön. Svamp passar också till. |
 |
Stek hjärtat i smör, salta och peppra, och servera i tunnbröd med lite sallad och en klick majonnäs blandat med riven västerbottenost eller parmesan. |
 |
Stek i smör och servera med riven pepparrot och stekt eller picklad svamp. |
Rådjurshjärta på 3 olika sätt
Snabbstekt hjärta i tunnbröd
Viltmat.nu