Portioner
- 0 +

Anders Levéns vildsvinskorv

– Intresset av att ta till vara på allt vilt, känslan att vara egen-producent är det som driver mig. Men inte minst det stora viktiga med just mat och samvaro, oavsett vem man är eller vad man gör, säger Anders Levén, kock och matkreatör.

Att göra korv är inte alls krångligt. Tänk på temperaturen, håll allt kallt. Var noggrann med hygien (plasthandskar och rena redskap).

Foto: Ulrika Karlsson-Arne

 

Instruktioner

Vildsvinskött

  1. Försalta i två dagar, rör om varje dag.

Späck

  1. Blandas med vildsvinsköttet.

Övriga ingredienser

  1. Blanda sedan i allt snabbt och kallt.

Korv

  1. Fyll fjälster.

  2. Låt korven mogna innan tillagning, helst över natten.

     

  3. Efter-värmebehandla till 80 grader kärntemp (koka/ånga).

    Rök eventuellt en stund, kyl ner, grilla eller stek vid tillagning.

Tala gärna om för oss vad du tycker om receptet genom att sätta ett betyg från 1 till 5.