Viltkött passar perfekt ihop med asiatiska smaker som soja, sesam, ingefära. Den asiatiska råbiffen är enkel att göra, antingen som liten förrätt med ca 50 g kött per person, eller som huvudrätt med ca 100 g per person.
4 portioner
Ingredienser
Råbiff
200 g mört viltkött av rådjur, dovhjort, kronhjort eller älg
1 tsk sesamolja
0.5 tsk färsk ingefära riven
1 tsk kikkomansoja
1 tsk ljus vinäger gärna risvinäger
1 tsk flingsalt
sesamfrön rostade i pannan, att rulla råbiffens kanter i
Sojamajonnäs
4 msk majonnäs
1 tsk kikkomansoja
0.5 tsk ingefära riven
Till servering
rostad lök
skivat päron, skivade rädisor
Instruktioner
Kött:
Var noga med hygienen när du gör råbiff, dvs tvätta händerna och använd absolut ren kniv och skärbräda.
Hacka köttet fint med kniv, det går lättast när det är halvfruset. Du kan också mala köttet i en köttkvarn om du vill.
Lägg köttet i en skål och tillsätt övriga ingredienser. Forma små biffar och rulla kanterna i rostade sesamfrön. Lägg upp på portionstallrikar.
Sojamajonnäs
Blanda alla ingredienser, och spritsa ut en klick på varje tallrik.
Servering
Servera med rostad lök. Andra tillbehör som är gott till asiatisk råbiff är strimlad salladslök, tunt skivat päron, picklad svamp, några potatischips. Garnera gärna med något grönt.
Instruktioner
Kött:
Var noga med hygienen när du gör råbiff, dvs tvätta händerna och använd absolut ren kniv och skärbräda.
Hacka köttet fint med kniv, det går lättast när det är halvfruset. Du kan också mala köttet i en köttkvarn om du vill.
Lägg köttet i en skål och tillsätt övriga ingredienser. Forma små biffar och rulla kanterna i rostade sesamfrön. Lägg upp på portionstallrikar.
Sojamajonnäs
Blanda alla ingredienser, och spritsa ut en klick på varje tallrik.
Servering
Servera med rostad lök. Andra tillbehör som är gott till asiatisk råbiff är strimlad salladslök, tunt skivat päron, picklad svamp, några potatischips. Garnera gärna med något grönt.
Ingredienser
Råbiff
200 g mört viltkött av rådjur, dovhjort, kronhjort eller älg
1 tsk sesamolja
0.5 tsk färsk ingefära riven
1 tsk kikkomansoja
1 tsk ljus vinäger gärna risvinäger
1 tsk flingsalt
sesamfrön rostade i pannan, att rulla råbiffens kanter i
Sojamajonnäs
4 msk majonnäs
1 tsk kikkomansoja
0.5 tsk ingefära riven
Till servering
rostad lök
skivat päron, skivade rädisor
Betygsätt
Tala gärna om för oss vad du tycker om receptet genom att sätta ett betyg från 1 till 5.
Viltkött passar perfekt ihop med asiatiska smaker som soja, sesam, ingefära. Den asiatiska råbiffen är enkel att göra, antingen som liten förrätt med ca 50 g kött per person, eller som huvudrätt med ca 100 g per person.
Instruktioner
Kött:
Sojamajonnäs
Servering
Betygsätt
Tala gärna om för oss vad du tycker om receptet genom att sätta ett betyg från 1 till 5.
0
Tack för att du sätter betyg!
Ingredienser
Råbiff
Sojamajonnäs
Till servering
Portioner
4
Ingredienser
4 portioner
Råbiff
200 g mört viltkött av rådjur, dovhjort, kronhjort eller älg
1 tsk sesamolja
0.5 tsk färsk ingefära riven
1 tsk kikkomansoja
1 tsk ljus vinäger gärna risvinäger
1 tsk flingsalt
sesamfrön rostade i pannan, att rulla råbiffens kanter i