Medel
Portioner
- 4 +

Asiatisk råbiff med viltkött

Viltkött passar perfekt ihop med asiatiska smaker som soja, sesam, ingefära. Den asiatiska råbiffen är enkel att göra, antingen som liten förrätt med ca 50 g kött per person, eller som huvudrätt med ca 100 g per person.

Instruktioner

Kött:

  1. Var noga med hygienen när du gör råbiff, dvs tvätta händerna och använd absolut ren kniv och skärbräda.

  1. Hacka köttet fint med kniv, det går lättast när det är halvfruset. Du kan också mala köttet i en köttkvarn om du vill.
  2. Lägg köttet i en skål och tillsätt övriga ingredienser. Forma små biffar och rulla kanterna i rostade sesamfrön. Lägg upp på portionstallrikar.

Sojamajonnäs

  1. Blanda alla ingredienser, och spritsa ut en klick på varje tallrik.

Servering

  1. Servera med rostad lök. Andra tillbehör som är gott till asiatisk råbiff är strimlad salladslök, tunt skivat päron, picklad svamp, några potatischips. Garnera gärna med något grönt.

Tala gärna om för oss vad du tycker om receptet genom att sätta ett betyg från 1 till 5.