De här viltfärsbiffarna serveras med saltgurka och tärnade rödbetor.
4 portioner
Ingredienser
600 g viltfärs
1 st gul lök hackad och brynt
2 st ägg
2 skivor mörkt rågbröd rivet
salt & peppar
Steksky:
3 dl grädde
1 msk kinesisk soja
1 st buljongtärning eller hemkokt sky
Instruktioner
Blanda färsen väl med kryddor, ströbröd pch vatten. Krydda och ställ kallt i minst 30 minuter.
Forma till små biffar och stek i olja och smör. Koka ur pannan med vatten, och gör en sås av stekskyn, dvs med grädde och soja.
Servera med tärnad saltgurka, tärnade rödbetor och pressad potatis eller sallad.
Fyra kryddor:
Gott till grytor, färsrätter mm. 4 delar malda vitpepparkorn 2 delar mald muskot 1 del mald kanel 1 del mald kryddnejlika. Blanda allt (gärna i en kaffemixer)
Instruktioner
Blanda färsen väl med kryddor, ströbröd pch vatten. Krydda och ställ kallt i minst 30 minuter.
Forma till små biffar och stek i olja och smör. Koka ur pannan med vatten, och gör en sås av stekskyn, dvs med grädde och soja.
Servera med tärnad saltgurka, tärnade rödbetor och pressad potatis eller sallad.
Fyra kryddor:
Gott till grytor, färsrätter mm. 4 delar malda vitpepparkorn 2 delar mald muskot 1 del mald kanel 1 del mald kryddnejlika. Blanda allt (gärna i en kaffemixer)
Ingredienser
600 g viltfärs
1 st gul lök hackad och brynt
2 st ägg
2 skivor mörkt rågbröd rivet
salt & peppar
Steksky:
3 dl grädde
1 msk kinesisk soja
1 st buljongtärning eller hemkokt sky
Betygsätt
Tala gärna om för oss vad du tycker om receptet genom att sätta ett betyg från 1 till 5.