Portioner
- 4 +

Boeuf Bourguignone på älg

Foto: Lena Runer

Instruktioner

  1. Skär köttet i stora tärningar, bryn runt om i en stekpanna och lägg i en gryta.
  2. Pudra med lite vetemjöl.
  3. Bryn löken och champinjonerna och lägg i grytan med kött.
  4. Bryn också sidfläsktärningarna och lägg i 3/4 av dem i grytan, men spara 1/4 till garnering på slutet.
  5. Häll i vinet och buljongen och låt allt sjuda i 1½ - 3 timmar tills köttet är mört.

Lök, champinjoner och sidfläsk

  1. Bryn smålökarna och några fina champinjoner.
  2. Lägg dem i grytan strax innan servering.
  3. Tillsätt också det resterande knaperstekta sidfläsket.

Servering

  1. Servera med kokt eller pressad potatis.

Tala gärna om för oss vad du tycker om receptet genom att sätta ett betyg från 1 till 5.