Det kräver lite förberedelser hemma, men sedan har du en ovanligt god lunch att värma när du är ute i skogen.
Foto: Lena Runer
4 portioner
Ingredienser
800 g viltkött tärnat (t ex ryggbiff, innanlår mm)
800 g potatis skalad, tärnad
2 st gul lök skalad, hackad
1 dl creme fraiche
1 msk dijonsenap
smör & rapsolja till stekning
salt & peppar
1 rulle aluminiumfolie
Instruktioner
Förväll potatistärningarna i lättsaltat vatten cirka tre minuter. Stek löken i smör och olja, lyft upp och lägg åt sidan.
Bryn därefter köttet hastigt på hög värme i samma panna. Tillsätt eventuellt mer smör om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
Kyl ner kött, lök och potatis innan du packar det i folie. Riv av två bitar aluminiumfolie och täck en tallrik med bitarna. Smöra folien lite och fördela kött och potatis på folien, lägg löken mitt emellan.
Rör ihop creme fraiche med fransk senap och lägg en klick på köttet. Riv ytterligare ett ark folie och täck tallriken. Vik ihop underfolie med överfolie så att det blir riktigt tätt. Resultatet ska likna ett flygande tefat.
I skogen:
Lägg paketet på grillgallret eller lite på kanten av brasan i cirka tio minuter, tills allt är varmt.
Instruktioner
Förväll potatistärningarna i lättsaltat vatten cirka tre minuter. Stek löken i smör och olja, lyft upp och lägg åt sidan.
Bryn därefter köttet hastigt på hög värme i samma panna. Tillsätt eventuellt mer smör om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
Kyl ner kött, lök och potatis innan du packar det i folie. Riv av två bitar aluminiumfolie och täck en tallrik med bitarna. Smöra folien lite och fördela kött och potatis på folien, lägg löken mitt emellan.
Rör ihop creme fraiche med fransk senap och lägg en klick på köttet. Riv ytterligare ett ark folie och täck tallriken. Vik ihop underfolie med överfolie så att det blir riktigt tätt. Resultatet ska likna ett flygande tefat.
I skogen:
Lägg paketet på grillgallret eller lite på kanten av brasan i cirka tio minuter, tills allt är varmt.
Ingredienser
800 g viltkött tärnat (t ex ryggbiff, innanlår mm)
800 g potatis skalad, tärnad
2 st gul lök skalad, hackad
1 dl creme fraiche
1 msk dijonsenap
smör & rapsolja till stekning
salt & peppar
1 rulle aluminiumfolie
Betygsätt
Tala gärna om för oss vad du tycker om receptet genom att sätta ett betyg från 1 till 5.