Medel Anders Levén
Portioner
- 4 +

Förälskad älgfilé med spätzle

Flambering är ett säkert sätt att imponera på middagssällskapet. Här använder Anders Levén pernod och cognac, som också ger god smak åt såsen. Spätzle är att gott och lite ovanligt tillbehör som du kan använda till många vilträtter.

Instruktioner

  1. Fräs lök i smör eller olja tills den är mjuk utan färg, lägg i en skål och låt vila.
  2. Vispa grädden lätt. Skiva champinjoner, hacka persiljan.
  3. Bryn välkryddade köttbitar i form av tournedos, lätt bankade filébitar på höjden, i smör och olja tills dessa har en fin färg. Låt bitarna ligga på en tallrik vid sidan av spisen.
  4. Fräs champinjoner och lök. I med tomattärningar, fräs runt och låt köttbitarna komma tillbaka ner i stekpannan. Flambera med pernod samt cognac och slå i skyn samt grädden. Låt detta puttra ihop. Avsluta med persilja och kryddor.
  5. Ös såsen över köttet och servera omedelbart tillsammans med nudlar, pressad potatis eller spätzle.

Spätzle:

  1. Blanda degen och låt den vila. Tryck den sedan genom en potatispress med stora hål till ”ormar”. Koka ganska hårt i vatten och olja, som man gör med färsk pasta, tills de flyter. Kyl av och stek i smör eller olja. Smaksätt med örter, vallmofrön eller bara salt och peppar.

Tala gärna om för oss vad du tycker om receptet genom att sätta ett betyg från 1 till 5.