Medel
Portioner
- 6 +

Italienska viltköttbullar i tomatsås

Här tipsar matkreatören Emilia Nilsson oss om en härlig rätt du kan lyxa till vardagen med. Eller varför inte toppa med en burrata och bjuda gästerna på som en riktigt fin helgmiddag. Här är det enbart fantasin som sätter gränser för vad du väljer för färs. Emilia Nilsson använde dovhjort och älgkalv.

Foto: Grahn Visuals, för Bagaren och Kocken.

Instruktioner

Gör tomatsåsen såhär:

  1. Värm en kastrull och häll i oljan, addera vitlöken och låt den svettas lite i oljan så smaken utvecklas. Men låt den inte brännas. Addera resterande ingredienserna men vänta med basilikan, den adderar du då du tycker såsen är klar och låt den då puttra någon minut med basilikan i.

    Koka gärna såsen 30 minuter, desto längre desto bättre.

Gör köttbullar såhär:

  1. Blanda ihop riven lök, riven vitlök, hackade örter, grädde, havregryn, riven ost, citronzest, salt, peppar och oregano. Låt stå och dra i ca 15 minuter.

    Blanda i färsen och rulla till köttbullar. Värm en stekpanna till medelhög värme och klicka i smör och olja. Stek köttbullarna tills de får fin färg. Vänd i köttbullarna i tomatsåsen och koka 6 portioner pasta som du vänder i.

    Toppa med extra basilika och gärna riven ost.

Tips!

  1. Du kan även lyxa till det och toppa med burrata.

Tala gärna om för oss vad du tycker om receptet genom att sätta ett betyg från 1 till 5.