Anna Andersson tipsar om en riktigt gammal favorit, den Kreolska grytan som dök upp någon gång på 70-talet. Originalet är med filé men hon gör den lika gärna på kotlettrad från vildsvin.
Foto: Anna Andersson
0 portioner
Ingredienser
500 g filé eller kotlettrad i skivor
2 st starka korvar tex chorizo i skivor
salt & peppar
1 st gul lök finhackad
1 st röd paprika strimlad
1 tsk mejram
1 msk vetemjöl
3 dl grädde
2 dl vatten
1 st köttbuljongtärning
2 msk bostongurka och/eller 1 dl cornichoner
1 dl syltlök
1 dl svarta oliver
smör att steka i
Instruktioner
Bryn kött och korv tills de fått fin färg.
Tillsätt lök och paprika, låt steka med en stund.
Krydda med mejram, salt och peppar.
Strö över mjöl, rör om och häll på grädde, vatten och smula ner buljongtärningen och koka upp.
Blanda i bostongurka, cornichoner, syltlök och oliver.
Låt koka under lock ca 10 min.
När Anna använder kotlettrad så låter hon skivorna av kotlett koka i såsen tills de är riktigt möra. Först därefter tillsätter hon korv, paprika, cornichoner, syltlök och oliver och kokar i ytterligare 10 min.
Instruktioner
Bryn kött och korv tills de fått fin färg.
Tillsätt lök och paprika, låt steka med en stund.
Krydda med mejram, salt och peppar.
Strö över mjöl, rör om och häll på grädde, vatten och smula ner buljongtärningen och koka upp.
Blanda i bostongurka, cornichoner, syltlök och oliver.
Låt koka under lock ca 10 min.
När Anna använder kotlettrad så låter hon skivorna av kotlett koka i såsen tills de är riktigt möra. Först därefter tillsätter hon korv, paprika, cornichoner, syltlök och oliver och kokar i ytterligare 10 min.
Ingredienser
500 g filé eller kotlettrad i skivor
2 st starka korvar tex chorizo i skivor
salt & peppar
1 st gul lök finhackad
1 st röd paprika strimlad
1 tsk mejram
1 msk vetemjöl
3 dl grädde
2 dl vatten
1 st köttbuljongtärning
2 msk bostongurka och/eller 1 dl cornichoner
1 dl syltlök
1 dl svarta oliver
smör att steka i
Betygsätt
Tala gärna om för oss vad du tycker om receptet genom att sätta ett betyg från 1 till 5.
Anna Andersson tipsar om en riktigt gammal favorit, den Kreolska grytan som dök upp någon gång på 70-talet. Originalet är med filé men hon gör den lika gärna på kotlettrad från vildsvin.
Foto: Anna Andersson
Instruktioner
Betygsätt
Tala gärna om för oss vad du tycker om receptet genom att sätta ett betyg från 1 till 5.