Mikael Eriksson
Portioner
- 4 +

Kronhjortsryggbiff med tryffelstuvad grönkål, saltkokt och lätt rökt potatis samt calvadossky

Instruktioner

  1. Saltkoka och rök potatisen

    Koka upp vatten med salt, lagerblad och vitlök.

    Lägg i potatisen och sjud på medelvärme i 15–20 min tills den är genomkokt.

    Låt rinna av och svalna något.

    Rök potatisen lätt i röklåda eller med kallrök i 5–10 min.

  2. Gör tryffelstuvad grönkål

    1. Smält smör i en kastrull.
    2. Häll i mjölk och grädde, låt sjuda på låg värme.
    3. Fräs grönkålen i en torr panna i 2–3 min.
    4. Vänd ner i kastrullen, krydda med muskot, salt och vitpeppar.
    5. Red med maizena och låt sjuda tills stuvningen tjocknar.
    6. Rör ner riven tryffel precis innan servering.
  3. Koka calvadossky

    1. Fräs lök i smör, tillsätt socker och karamellisera lätt.
    2. Häll på calvados, reducera till hälften.
    3. Tillsätt rödvin och viltfond, reducera till simmig konsistens.
    4. Sila och montera med smör.
  4. Stek och vila köttet

    1. Bryn köttet i smör och olja.
    2. Ös med timjan och vitlök.
    3. Låt vila tills innertemperaturen når 54°C.

Tala gärna om för oss vad du tycker om receptet genom att sätta ett betyg från 1 till 5.