Medel Carina Andersson
Portioner
- 2 +

Libanesiska dovfärsbiffar med pistagehummus, persiljesallad och rostad bulgur

Foto: Privat

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader.

Pistagehummus

  1. Häll av kikärterna, men spara spadet.
  2. Lägg kikärter, 2 msk kikärtsspad, pressad vitlök och pressad citronsaft i en mixerbunke.
  3. Tillsätt olivolja, cayennepeppar, spiskummin och salt.
  4. Mixa till en slät röra med stavmixer.

  5. Grovhacka pistagenötter.
  6. Lägg upp hummus på en tallrik, ringla på lite olivolja och toppa med hackade pistagenötter.

Rostad bulgur

  1. Hetta upp lite olja i en kastrull, tillsätt bulgur och låt fräsa 2-3 min.
  2. Tillsätt 3 dl vatten och ½ kycklingbuljongtärning. Låt sjuda på låg värme under lock 10-12 min.

Libanesiska dovfärsbiffar

  1. Blanda ströbröd, mjölk och ägg i en bunke.
  2. Tillsätt dovfärs, vitlök och alla kryddor.
    Blanda ihop allt och forma färsen till 4 biffar.
  3. Stek eller grilla färsbiffarna 2-3 min per sida.
  4. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i mitten av ugnen 8-10 min, eller tills biffarna är helt genomstekta

    (innertemp 72°C).

Citron- persiljesallad

  1. Skala och tärna gurkan. Tärna tomaten och finhacka rödlök och persilja.
  2. Lägg allt i en skål och blanda med pressad saft från citronen, olivolja, salt och nymald svartpeppar.

Servera

  1. Servera Libanesiska dovfärsbiffar med pistagehummus, rostad bulgur och citron- och persiljesallad.

Tala gärna om för oss vad du tycker om receptet genom att sätta ett betyg från 1 till 5.