Shish betyder sex och kebab betyder grill. Sex bitar kött på ett grillspett med andra ord. Traditionellt görs shish kebab på vilt, men passar lika bra med vilt. Servera med en smakrik sallad och grillsås med apelsin.
4 portioner
Ingredienser
600 g viltkött i stora tärningar
Marinad
2 msk olivolja
1 st citron saften
2 msk dijonsenap
2 tsk spiskummin
1 tsk svartpeppar nymald
1 tsk koriander mald
Till servering
1 näve storbladig persilja klippt
Grillsås
1.5 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
0.5 st apelsin saften + rivet skal
1.5 msk färsk timjan skuren
tabasco några droppar
salt
Smakrika grönsaker
1 st broccoli
0.5 st blomkålshuvud
2 dl matvete färdigkokt
3 msk sesamolja
2 msk sesamfrön
1 msk paellakrydda Finns färdig, annars kan du göra en egen kryddblandning av lika delar paprikapulver, gurkmeja, vitlökspulver plus en knivsudd cayennepeppar
Instruktioner
Grillspett:
Blanda marinaden i en bunke och lägg i köttet. Låt det gärna ligga till nästa dag. Trä köttet på spett och grilla. Strö över finklippt persilja vid servering.
Grillsås:
Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
Smakrika grönsaker:
Koka matvetet enligt instruktioner på förpackningen. Skär broccoli och blomkål i tunna skivor. Använd gärna mandolin. hetta upp sesamoljan i en wokpanna och stek snabbt: broccolin, blomkålen, sesamfröna och matvetet. Blanda i paellekrydda. Smaka av med salt och peppar.
Instruktioner
Grillspett:
Blanda marinaden i en bunke och lägg i köttet. Låt det gärna ligga till nästa dag. Trä köttet på spett och grilla. Strö över finklippt persilja vid servering.
Grillsås:
Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
Smakrika grönsaker:
Koka matvetet enligt instruktioner på förpackningen. Skär broccoli och blomkål i tunna skivor. Använd gärna mandolin. hetta upp sesamoljan i en wokpanna och stek snabbt: broccolin, blomkålen, sesamfröna och matvetet. Blanda i paellekrydda. Smaka av med salt och peppar.
Ingredienser
600 g viltkött i stora tärningar
Marinad
2 msk olivolja
1 st citron saften
2 msk dijonsenap
2 tsk spiskummin
1 tsk svartpeppar nymald
1 tsk koriander mald
Till servering
1 näve storbladig persilja klippt
Grillsås
1.5 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
0.5 st apelsin saften + rivet skal
1.5 msk färsk timjan skuren
tabasco några droppar
salt
Smakrika grönsaker
1 st broccoli
0.5 st blomkålshuvud
2 dl matvete färdigkokt
3 msk sesamolja
2 msk sesamfrön
1 msk paellakrydda Finns färdig, annars kan du göra en egen kryddblandning av lika delar paprikapulver, gurkmeja, vitlökspulver plus en knivsudd cayennepeppar
Betygsätt
Tala gärna om för oss vad du tycker om receptet genom att sätta ett betyg från 1 till 5.
Shish betyder sex och kebab betyder grill. Sex bitar kött på ett grillspett med andra ord. Traditionellt görs shish kebab på vilt, men passar lika bra med vilt. Servera med en smakrik sallad och grillsås med apelsin.
Instruktioner
Grillspett:
Grillsås:
Smakrika grönsaker:
Betygsätt
Tala gärna om för oss vad du tycker om receptet genom att sätta ett betyg från 1 till 5.
0
Tack för att du sätter betyg!
Ingredienser
Marinad
Till servering
Grillsås
Smakrika grönsaker
Portioner
4
Ingredienser
4 portioner
600 g viltkött i stora tärningar
Marinad
2 msk olivolja
1 st citron saften
2 msk dijonsenap
2 tsk spiskummin
1 tsk svartpeppar nymald
1 tsk koriander mald
Till servering
1 näve storbladig persilja klippt
Grillsås
1.5 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
0.5 st apelsin saften + rivet skal
1.5 msk färsk timjan skuren
tabasco några droppar
salt
Smakrika grönsaker
1 st broccoli
0.5 st blomkålshuvud
2 dl matvete färdigkokt
3 msk sesamolja
2 msk sesamfrön
1 msk paellakrydda Finns färdig, annars kan du göra en egen kryddblandning av lika delar paprikapulver, gurkmeja, vitlökspulver plus en knivsudd cayennepeppar