Köttbullarna doftar jul med lite kryddpeppar i smeten.
4 portioner
Ingredienser
1 kg viltfärs (ta vad du har i frysen – blanda gärna olika viltslag)
3 st ägg
2 dl ströbröd (välj majsströbröd om du vill ha glutenfria köttbullar)
2 dl mjölk
2 dl kaffe kallt
2 tsk salt
5 st enbär mortlade eller mixade
1 krm timjan
1 krm rosmarin
1 tsk svartpeppar mald
2 krm kryddpeppar
pepparrot till servering
Instruktioner
Rör ihop färsen med kryddorna och äggen i en bunke. Blanda ströbröd, mjölk och kaffe i en annan bunke och låt svälla en kort stund. Blanda färsen med mjölk/ströbrödsblandningen till en smidig smet.
Tips!
Riv lite pepparrot över köttbullarna vid serveringen.
Instruktioner
Rör ihop färsen med kryddorna och äggen i en bunke. Blanda ströbröd, mjölk och kaffe i en annan bunke och låt svälla en kort stund. Blanda färsen med mjölk/ströbrödsblandningen till en smidig smet.
Tips!
Riv lite pepparrot över köttbullarna vid serveringen.
Ingredienser
1 kg viltfärs (ta vad du har i frysen – blanda gärna olika viltslag)
3 st ägg
2 dl ströbröd (välj majsströbröd om du vill ha glutenfria köttbullar)
2 dl mjölk
2 dl kaffe kallt
2 tsk salt
5 st enbär mortlade eller mixade
1 krm timjan
1 krm rosmarin
1 tsk svartpeppar mald
2 krm kryddpeppar
pepparrot till servering
Betygsätt
Tala gärna om för oss vad du tycker om receptet genom att sätta ett betyg från 1 till 5.