400 g dovhjortkött, fint putsat det går även bra med annat hjortvilt.
2 st gröna äpplen
1 knippe salladslök färsk
1 st citron
olivolja
färsk koriander efter smak
1 huvud bitter sallat t.ex. radicchio
8 ostron uttagna
0.5 st äggula
3 dl rapsolja
fint havssalt
Instruktioner
Sota hjortköttet och kyl snabbt. Tärna eller skiva köttet fint.
Lägg ostronen i en mixer och mixa med salt och äggula, tillsätt oljan försiktigt tills du har en slät och fast majonnäs.
Tärna äpplen med skalet kvar och finstrimla löken, och vänd ihop dem med citronjuice, riven citronzest och olivolja, samt lite salt och koriander. Skölj salladen och riv ner den för hand samt vänd ihop den med salsan.
Lägg upp köttet och salladen på tallrik eller fat och garnera med ostronmajonnäsen.
Instruktioner
Sota hjortköttet och kyl snabbt. Tärna eller skiva köttet fint.
Lägg ostronen i en mixer och mixa med salt och äggula, tillsätt oljan försiktigt tills du har en slät och fast majonnäs.
Tärna äpplen med skalet kvar och finstrimla löken, och vänd ihop dem med citronjuice, riven citronzest och olivolja, samt lite salt och koriander. Skölj salladen och riv ner den för hand samt vänd ihop den med salsan.
Lägg upp köttet och salladen på tallrik eller fat och garnera med ostronmajonnäsen.
Ingredienser
400 g dovhjortkött, fint putsat det går även bra med annat hjortvilt.
2 st gröna äpplen
1 knippe salladslök färsk
1 st citron
olivolja
färsk koriander efter smak
1 huvud bitter sallat t.ex. radicchio
8 ostron uttagna
0.5 st äggula
3 dl rapsolja
fint havssalt
Betygsätt
Tala gärna om för oss vad du tycker om receptet genom att sätta ett betyg från 1 till 5.