Häll grädde, fond och cognac i en kastrull. Koka upp. Smaksätt med lite sky, salt och peppar. Sänk till medelvärme och låt sjuda i 5 minuter.
Pytt
Bryn fågeln några minuter på vardera sidan i matfettet till fin färg, salta och peppra. Sänk värmen och efterstek 10 minuter under lock.
Ta ur fågeldelarna och låt vila 5-10 minuter. Glöm inte att slå stekspadet i såskastrullen.
Hetta under tiden upp matfett i en stekpanna på medelhög värme. Stek potatisen och moroten knaprig, låt löken steka med och bli mjuk utan att bli bränd.
Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med rönnbärsgelé.
Instruktioner
Sås
Häll grädde, fond och cognac i en kastrull. Koka upp. Smaksätt med lite sky, salt och peppar. Sänk till medelvärme och låt sjuda i 5 minuter.
Pytt
Bryn fågeln några minuter på vardera sidan i matfettet till fin färg, salta och peppra. Sänk värmen och efterstek 10 minuter under lock.
Ta ur fågeldelarna och låt vila 5-10 minuter. Glöm inte att slå stekspadet i såskastrullen.
Hetta under tiden upp matfett i en stekpanna på medelhög värme. Stek potatisen och moroten knaprig, låt löken steka med och bli mjuk utan att bli bränd.
Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med rönnbärsgelé.
Ingredienser
2 st rapphöns eller annan vild fågel
rapsolja & smör till stekning
salt & peppar
steksky från fågelstekningen
Sås
10 cl cognac
1 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond koncentrerad
Pytt:
800 g potatis tärnad
200 g morot tärnad
1 st gul lök hackad
rapsolja & smör till stekning
Betygsätt
Tala gärna om för oss vad du tycker om receptet genom att sätta ett betyg från 1 till 5.