Medel Christer Eklund
Portioner
- 4 +

Rapphöna med cognacsås och pytt

Foto: Lena Runer

Instruktioner

Sås

  1. Häll grädde, fond och cognac i en kastrull. Koka upp. Smaksätt med lite sky, salt och peppar. Sänk till medelvärme och låt sjuda i 5 minuter.

Pytt

  1. Bryn fågeln några minuter på vardera sidan i matfettet till fin färg, salta och peppra. Sänk värmen och efterstek 10 minuter under lock.

  1. Ta ur fågeldelarna och låt vila 5-10 minuter. Glöm inte att slå stekspadet i såskastrullen.
  2. Hetta under tiden upp matfett i en stekpanna på medelhög värme. Stek potatisen och moroten knaprig, låt löken steka med och bli mjuk utan att bli bränd.
  3. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med rönnbärsgelé.

Tala gärna om för oss vad du tycker om receptet genom att sätta ett betyg från 1 till 5.