600 g Valfritt Viltkött (till exempel dovhjort, älg eller rådjur)
2 dl vispgrädde
riven pepparrot
Dijonsenap
1 nypa socker
silverlök
grönkål
1 kruka färsk timjan
gräslök
persilja
salt/peppar
rapsolja
smör att steka i
Instruktioner
Köttet
Putsa salta/peppra och bryn på i smörad stekpanna till fin färg runtom. Grädda i ugn till 57 grader innertemperatur. Ta ut, rulla i salt/peppar och 0,5 kruka finhackad timjan. Låt vila 10-15 min innan du skär upp.
Råraka
Skala och riv potatisen grovt i en bunke. Salta och peppra. Krama ur vätska ur potatisen och stek lagom mängd i en smörad stekpanna. Forma genom att trycka ner med stekspade till önskad form. Vänd när den är gyllene. Tips när du gör flera större rårakor. Kör dem i ugnen på plåt med bakplåtspapper i cirka 100 grader så de håller sig varma medan du steker resten, använd med fördel två stekspadar vid förflyttning från plåt till tallrik sen, annars är det risk att de kan gå sönder.
Pepparrotskräm
Vispa grädden, smaka av med lite riven pepparrot, dijonsenap, en nypa socker, lite persilja samt salt/peppar. Kan med fördel förberedas och förvaras i spritspåse några timmar dagen innan.
Karamelliserad lök
Skiva löken tunt, bryn på medelvärme med smör och salta lite tills den fått en fin karamellisering.
Grönkål
Riv av det gröna från stammen (den är träig så den vill vi inte använda nu). Vänd i olja och salta lite. Kör i airfryer till krispig
Örtolja
Mixa eller mortla 0,5 kruka timjan, persilja och gräslök med rapsolja och en nypa salt (förbered med fördel dagen innan).
Servering
Lägg rårakan på en tallrik, ringla över lite Örtolja, spritsa ut pepparrotskrämen samt sprid ut lite lök och grönkålen. Lägg på köttet och ringla över lite mer Örtolja. Vrid över lite salt och peppar på toppen.
Så gott!
Instruktioner
Köttet
Putsa salta/peppra och bryn på i smörad stekpanna till fin färg runtom. Grädda i ugn till 57 grader innertemperatur. Ta ut, rulla i salt/peppar och 0,5 kruka finhackad timjan. Låt vila 10-15 min innan du skär upp.
Råraka
Skala och riv potatisen grovt i en bunke. Salta och peppra. Krama ur vätska ur potatisen och stek lagom mängd i en smörad stekpanna. Forma genom att trycka ner med stekspade till önskad form. Vänd när den är gyllene. Tips när du gör flera större rårakor. Kör dem i ugnen på plåt med bakplåtspapper i cirka 100 grader så de håller sig varma medan du steker resten, använd med fördel två stekspadar vid förflyttning från plåt till tallrik sen, annars är det risk att de kan gå sönder.
Pepparrotskräm
Vispa grädden, smaka av med lite riven pepparrot, dijonsenap, en nypa socker, lite persilja samt salt/peppar. Kan med fördel förberedas och förvaras i spritspåse några timmar dagen innan.
Karamelliserad lök
Skiva löken tunt, bryn på medelvärme med smör och salta lite tills den fått en fin karamellisering.
Grönkål
Riv av det gröna från stammen (den är träig så den vill vi inte använda nu). Vänd i olja och salta lite. Kör i airfryer till krispig
Örtolja
Mixa eller mortla 0,5 kruka timjan, persilja och gräslök med rapsolja och en nypa salt (förbered med fördel dagen innan).
Servering
Lägg rårakan på en tallrik, ringla över lite Örtolja, spritsa ut pepparrotskrämen samt sprid ut lite lök och grönkålen. Lägg på köttet och ringla över lite mer Örtolja. Vrid över lite salt och peppar på toppen.
Så gott!
Ingredienser
12 potatisar medelstora
600 g Valfritt Viltkött (till exempel dovhjort, älg eller rådjur)
2 dl vispgrädde
riven pepparrot
Dijonsenap
1 nypa socker
silverlök
grönkål
1 kruka färsk timjan
gräslök
persilja
salt/peppar
rapsolja
smör att steka i
Betygsätt
Tala gärna om för oss vad du tycker om receptet genom att sätta ett betyg från 1 till 5.