Portioner
- 0 +

Revbensspjäll på vildsvin

Prova revbensspjäll med söt klibbig glaze. Gör gärna en stor sats av glazen, så att den räcker till flera tillfällen.

Foto: Lena Runer

Instruktioner

  1. Gör en rimlag av vatten och 5% salt så att lagen täcker revbenen. Låt ligga i kylen i 1-2 dygn.

     

  2. Lägg sedan revbensspjällen i en gryta, skär ner några gula lökar lite grovt och lägg i grytan. Lägg också i ett par vitlöksklyftor och ett knippe timjan och täck allt med vatten.
  3. Låt sjuda under lock tills köttet nästan börjar lossna från benen. Smaka på vattnet efter en stund om det behövs tillsättas salt under kokningen.
  4. När revbensspjällen är färdigkokta, lyft ur dem försiktigt och låt dem svalna helt så att de blir lätta att hantera. Du kan också kyla dem eller frysa dem och använd dem en annan dag.

Glaze:

  1. Koka ihop allt på spisen tills den fått en bra konsistens och smak, smaka av med lite salt och vinäger. Mixa sedan glazen slät och låt svalna.

Servering

  1. När du ska äta revbenen, pensla på rikligt med glaze, på köttsidan framförallt, detta kan du göra långt i förväg. Lägg köttet på grillen med indirekt värme med lock eller i ugnen på ca 200° tills köttet är helt varmt och glazen fått en härlig, karamelliserad yta.

Tala gärna om för oss vad du tycker om receptet genom att sätta ett betyg från 1 till 5.