Medel
Portioner
- 4 +

Skavgryta med svamp och lingon

Mumsig och mättande gryta. Len och krämig med grädde i såsen. Har du plockat skogssvamp, använd gärna den i stället för champinjoner från butiken.

Foto: Lena Runer

Instruktioner

  1. Skär viltköttet i tunna skivor som skav - det går lättast när köttet är halvfruset.
  2. Bryn viltskav, lök och svamp och lägg i en gryta.
  3. Häll på grädde, soja och buljong och låt koka upp.
  4. Låt såsen koka ihop till krämig konsistens.

Rårörda lingon:

  1. Lägg frysta lingon i en skål och strö över sockret. Rör om då och då medan lingonen smälter.

Servering:

  1. Servera med pasta eller potatis och rårörda lingon. Garnera gärna med persilja eller annat grönt.

Tala gärna om för oss vad du tycker om receptet genom att sätta ett betyg från 1 till 5.