Portioner
- 4 +

Spagetti med viltfärssås

Kanske den mest älskade vardagsrätten i en svensk familj: spagetti med köttfärssås. Laga köttfärssåsen med viltfärs och gör mycket på en gång. Blir det något över, använd den i en lasagne.

Foto: Lena Runer

Recept ur Viltkokboken. Köp den här >>

Instruktioner

  1. Bryn viltfärsen i omgångar och lägg i en stor gryta.
  2. Bryn lök, selleri och vitlök i olja och lägg i grytan tillsammans med färsen.
  3. Om du vill ha med bacon, stek även det och lägg i grytan.
  4. Tillsätt tomatpuré, timjan, oregano och låt allt fräsa någon minut.
  5. Tillsätt vatten, buljongtärning, krossade tomater och socker och låt sjuda 1-2 timmar, gärna längre.
  6. Späd med vatten om det behövs under koket.
  7. Servera med pasta och gärna riven parmesan.

Tala gärna om för oss vad du tycker om receptet genom att sätta ett betyg från 1 till 5.