Lätt
Portioner
- 4 +

två varianter av råbiff

Instruktioner

Råbiff med löjrom, gör så här:

  1. Tärna först köttet, och hacka det sedan fint med vass kniv. Lägg det i en kyld skål.

  1. Blanda ner äggula, senap, vinäger, olivolja, kapris, lök och gräslök, vänd varsamt så att köttet inte blir för kompakt.
  2. Forma fyra råbiffar. Lägg en liten klick crème fraiche på toppen och sedan löjrom. Strö över lite hackad lök och gräslök. Peppra. Servera med ett gott bröd.

  3. Blanda ner worcestershiresås, olivolja, pepparrot, kapris, lök och gräslök, vänd varsamt så att köttet inte blir för kompakt.
  4. Forma fyra råbiffar. Lägg en äggula på toppen av varje biff. Strö över lite hackad lök eller gräslök. Peppra. Servera med ett gott bröd.

Råbiff med äggula, gör så här:

  1. Tärna först köttet, och hacka det sedan fint med vass kniv. Lägg det i en kyld skål.

Tips!

  1. Var noga med hygienen och temperaturen när du tillagar råbiff:

    - Tvätta händerna noga

    - Använd gärna engångshandskar

    - Se till att skärbräda, kniv och skålar och redskapen är rena. Använd gärna engångsskärbräda i plast

    - När du har hackat köttet till råbiffen, lägg det i en kall skål, som du sedan sätter in i kylen direkt.

    - Hackat rått kött bör helst inte förvaras längre än en dag i kylen.

    - Om man äter rått kött är det säkrast att använda kött som först varit fryst. Detta för att eliminera den minimala risken för parasiter.

Tala gärna om för oss vad du tycker om receptet genom att sätta ett betyg från 1 till 5.