Medel Christer Eklund
Portioner
- 4 +

Vildand med choklad och glaserade äpplen

Tips! Genom att vispa ner en klick smör i såsen det sista man gör, får man en blank fin sås med lite rundare karaktär.

Foto: Lena Runer

Instruktioner

  1. Fräs lök, vitlök och stjärnanis i smör. Häll i det röda vinet och koka ner till halva mängden.
  2. Tillsätt viltfond och vatten, reducera till hälften igen, smaka av med salt och peppar.
  3. Hetta upp en stekpanna med smör, lägg i äppelklyftorna. Tillsätt socker, sänk temperaturen och låt äpplena glaseras. Vänd runt med finhackad persilja.
  4. Stek andbrösten i smör på medelvärme i 3-4 minuter. Salta och peppra. Vänd och ös brösten med stekfettet. Innertemperaturen bör vara 52-57°C.
  5. Vispa ner chokladen och smöret i såsen. Se till att inte koka såsen efter det att chokladen är tillsatt, då kan såsen bli besk.

Tips!

  1. Genom att vispa ner en klick smör i såsen det sista man gör, får man en blank fin sås med lite rundare karaktär.

Tala gärna om för oss vad du tycker om receptet genom att sätta ett betyg från 1 till 5.