Medel
Portioner
- 4 +

Vildsvin med asiatisk sallad och jordnötter

I det asiatiska köket är fläskkött en vanlig ingrediens, och med vildsvinskött blir rätterna ännu godare. Här serveras en rosastekt vildsvinsfilé på en asiatisk sallad med dressing av fisksås, lime och råsocker.

Som förrätt räcker det med en liten filé på 200 g, som huvudrätt får du kanske öka på mängden kött lite.

Instruktioner

  1. Skär alla ingredienser till salladen. Blanda till dressingen, men häll den inte på salladen förrän strax innan servering!
  2. Salta och peppra köttet och bryn det i het stekpanna. Om du har en tjockare bit, sätt in i 125° i ugn till en innertemperatur på ca 60°. Ta ut och låt vila minst 10 minuter innan du skär upp det. Om du har en tunn filébit, kan du hoppa över ugnen och steka färdigt köttet i stekpannan.
  3. När köttet är färdigstekt, lägg det på ett fat med kinesisk soja, och vänd det så att det får lite sälta och färg på ytan.

Servering

  1. Arrangera salladen på tallrikar och ringla över dressingen. Skär köttet i tunna skivor och lägg på salladen. Strö över salta jordnötter.

Tala gärna om för oss vad du tycker om receptet genom att sätta ett betyg från 1 till 5.