Portioner
- 4 +

Vildsvinslägg/bog med äpple, kålkross och kumminsenap

När Ulrika Brydling lagar vildsvin serveras ljuvligt doftande mos av potatis, äpple och kål som tillbehör.

Foto: Ulrika Karlsson-Arne

Instruktioner

Rimning

  1. Rimma läggen i tio procent saltlake i två dygn. Lagen ska täcka köttet. Saltlaken består av 100 gram salt utan jod, per en (1) liter vatten. Gör så mycket att det täcker läggen.

Vildsvinslägg

  1. Lägg lägget i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och skumma.
  2. Dela lök och morot och lägg i kastrullen. Tillsätt kryddorna och sjud ca 2 timmar till köttet lossar från benet.

Äpple och kålkross

  1. Skölj, skala och grovhacka potatis och kålrot. Skala och kärna ur äpplet samt dela det grovt.

     

  2. Skala vitlöksklyftorna.

    Lägg allt i en kastrull utom smöret och låt sjuda utan lock tills potatis och kålrot blivit riktigt mjukt.

     

  3. Häll av lite buljong om det fortfarande är mycket vätska kvar. Tillsätt smöret och krossa allt med hjälp av visp eller trägaffel. Smaka av med salt och peppar.

Kumminsenap

  1. Blanda samman och smaka av med kummin efter smak.

Tala gärna om för oss vad du tycker om receptet genom att sätta ett betyg från 1 till 5.