Portioner
Vildsvinspannkaka
En vildare variant av fläskpannkaka, tillagad i panna ute.
Åsa Hagberg
4 portioner
Ingredienser
Pannkakssmet
- 3 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 6 dl mjölk
- 0.5 tsk salt
Tillbehör
- vildsvinskött
- lingonsylt
- smör eller rapsolja
Instruktioner
- Blanda ihop pannkakssmeten. Fyll upp på en petflaska om ni ska ta med det ut till grillplatsen.
- Ta med flytande smör eller rapsolja. Skär små bitar av vildsvinsskinka/fläsk, räkna med 50 g vildsvin per person.
- Stek först köttet en stund i pannan. Häll på smet och stek färdigt över den öppna elden. Serveras med lingonsylt.
Instruktioner
- Blanda ihop pannkakssmeten. Fyll upp på en petflaska om ni ska ta med det ut till grillplatsen.
- Ta med flytande smör eller rapsolja. Skär små bitar av vildsvinsskinka/fläsk, räkna med 50 g vildsvin per person.
- Stek först köttet en stund i pannan. Häll på smet och stek färdigt över den öppna elden. Serveras med lingonsylt.
Ingredienser
Pannkakssmet
- 3 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 6 dl mjölk
- 0.5 tsk salt
Tillbehör
- vildsvinskött
- lingonsylt
- smör eller rapsolja
Betygsätt
Tala gärna om för oss vad du tycker om receptet genom att sätta ett betyg från 1 till 5.
Tack för att du sätter betyg!