Medel
Portioner
- 4 +

Viltkebabspett

Kebabkryddorna funkar utmärkt ihop med det svenska viltköttet. Vill man inte göra spett går det lika bra att rulla bullar eller biffar och steka eller grilla dem.

Receptet kommer från boken Laga vilt snabbt och enkelt,
Bokförlaget Semic 2014.
Författare: Carina och Ulrika Brydling. Foto: Helén Pe.

Instruktioner

Köttet:

  1. Blanda ströbröd, mjölk, lök, vitlök och kryddor. Låt svälla några minuter. Lägg i färsen, salta och peppra och blanda till en jämn fast smet. Gör ett stekprov och justera smaken.

  1. Forma till avlånga stora bullar. Stek i rikligt med smör tills de är gyllene och lätt genomstekta. Trä på spett och lägg på ett stort uppvärmt fat.

Yoghurtsås:

  1. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.

Servering:

  1. Arrangera spett, tomat, sallad, gurka. örter och sås på ett stort fat.

Tala gärna om för oss vad du tycker om receptet genom att sätta ett betyg från 1 till 5.