Portioner
- 4 +

Viltpasta med dijon och timjan

Det här är en favoriträtt hemma hos Ida Linander. Viltköttet paras väldigt bra ihop med just timjan och dijonsenap.

Foto: Jörgen Linander

Läs "Hela Sverige bakar"-Ida lagar även viltmat

Instruktioner

  1. Koka upp en stor kastrull med vatten och tillaga pastan enligt anvisningarna. (Spara 2 dl pastavatten i en liten tillbringare eller termos). Antingen innan hemma eller ute över öppen eld. Kokar du pastan innan är tips att förvara den med kallt vatten så den inte klibbar ihop innan du blandar med såsen.
  2. Skär köttet i strimlor. Skala och tärna morötterna, strimla schalottenlöken, champinjonerna och bacon.
  3. Hetta upp en stekpanna eller stekhäll (med kanter) och ha på smör, bryn på köttet till det börjar få fin färg, ha sedan i morötter, lök, svamp och bacon. Låt det fräsa med till svampen mjuknat och löken fått fin färg. Riv eller pressa sedan i vitlöken.
  4. Tillsätt creme fraiche, dijonsenap, viltfond, soya och grädden. Rör om ordentligt och låt stå och puttra lite innan du tillsätter nötterna, färsk timjan och parmesan. Smaka av med salt och peppar (tänk på att pastan ”äter upp lite smak” sen när den tillsätts).
  5. Vänd ner pastan i såsen och låt allt blandas. Blir såsen lite för stabbig, tillsätt lite utav pastavattnet du sparat, lite i taget tills du får en fin konsistens.
  6. Servera med färsk timjan, eventuellt krossade valnötter och lingon på toppen, serveras direkt.

Tala gärna om för oss vad du tycker om receptet genom att sätta ett betyg från 1 till 5.