Blanda färsen med lite salt och låt den stå kallt minst 1 timme.
Tillsätt äggulor och grädde i färsen, krydda eventuellt med lite épice riche.
Blanda väl men inte för mycket. Provstek en liten bit färs och smaka av kryddningen, en dåligt kryddad wallenbergare blir intetsägande.
Forma pannbiffsliknande bullar, vänd dem i ströbrödet och stek i smör på medelvärme tills de är vackert gyllenbruna på båda sidor, 2-3 minuter per sida, avsluta i ugn till temperatur på 70 grader.
Servera med ugnspotatis eller potatispuré, rårörda lingon och ärtskott.
Instruktioner
Blanda färsen med lite salt och låt den stå kallt minst 1 timme.
Tillsätt äggulor och grädde i färsen, krydda eventuellt med lite épice riche.
Blanda väl men inte för mycket. Provstek en liten bit färs och smaka av kryddningen, en dåligt kryddad wallenbergare blir intetsägande.
Forma pannbiffsliknande bullar, vänd dem i ströbrödet och stek i smör på medelvärme tills de är vackert gyllenbruna på båda sidor, 2-3 minuter per sida, avsluta i ugn till temperatur på 70 grader.
Servera med ugnspotatis eller potatispuré, rårörda lingon och ärtskott.
Ingredienser
1 kg mald färs gärna mald tre gånger
6 st äggulor
1 liter grädde
30 g salt
ströbröd
smör till stekning
ev. épice riche kryddblandning
Épice Riche
1 krm mald muskot
2 krm mald vitpeppar
1 krm mald kryddpeppar
1 krm mald kryddnejlika
Betygsätt
Tala gärna om för oss vad du tycker om receptet genom att sätta ett betyg från 1 till 5.